Pětichodová degustační večeře s českým vínem z jižní Moravy
středa 20. srpna od 18:00Restaurace Stodola, Olomouc
PĚTICHODOVÁ DEGUSTAČNÍ VEČEŘE S ČESKÝM VÍNEM Z JIŽNÍ MORAVY
Datum a čas: 20.8.2025 od 18:00
Místo: Restaurace Stodola, Olomouc
O nezapomenutelný gastronomický zážitek se postará šéfkuchař restaurace Stodola Petr Kudláč, který pro vás připraví pětichodové menu plné sezónních surovin a originálních chutí.
Dokonalé vinné párování zajistí Vinný sklep u Štipčáků – pravé srdce Jižní Moravy.
Celým večerem vás bude provázet komentovaný výklad o víně i jednotlivých chodech, a atmosféru doladí živá hudba.
MENU & PÁROVÁNÍ VÍN:
Studený předkrm
Hovězí tatarák s lanýžovou majonézou, topinkový chips, nakládaný žloutek, microgreens, uzená sůl
Víno: Ryzlink vlašský – suchý
Teplý předkrm
Pečený celer s redukcí z Pálavy, vlašské ořechy, celerové pyré, šalvějové máslo
Víno: Pálava – polosladká
Hlavní chod I
Kanci guláš na červeném víně, šípkový demi-glace, špekové knedlíčky, smrkový olej
Víno: Frankovka
Hlavní chod II
Filet ze pstruha na másle, krém z pastináku, hráškové coulis, perličkový kaviár, Ryzlink espuma
Víno: Ryzlink rýnský
Dezert
Tvarohový mousse s medovým korpusem, meruňkový gel, espuma z Tramínu, sušené květy
Víno: Tramín červený
Cena: 699 Kč / osoba
5chodové menu včetně vín
Komentovaný výklad k vínu i jídlům
Skvělá atmosféra & živá hudba
Rezervace:
www.stodolaolomouc.cz
smsticket.cz – prodej vstupenek online
POZOR! Omezená kapacita – pouze 60 míst.
Restaurace Stodola se nachází na adrese Litovelská 77/7, Nová Ulice, Olomouc
Specializuje se na moderní českou kuchyni s důrazem na poctivou přípravu a tankové pivo, které je pečlivě ošetřené a podávané přímo z tzv. tanku
Rustikální interiér s dřevěným nábytkem a příjemně stylizovaným prostorem.
Letní zahrádka s kapacitou až 80 osob, salonky až pro 25 osob a celková kapacita restaurace kolem 100 míst
V řadě recenzí je chválena příjemná obsluha, flexibilita (např. s úpravami jídel) a možnost odnést si nedojedenou porci domů
Na jídelníčku najdete českou klasiku jako svíčkovou na smetaně, ale mnoho dalších zajímavých specialit z rukou šéfkuchaře Petra Kudláče
Denní menu je k dispozici po–pá od 11:00 do 14:00, stálý jídelní lístek se podává až do večerních hodin (každý den otevřeno do 21:00–24:00)
V nabídce jsou i fitness pokrmy, vegetariánské varianty a speciality podle sezóny
Pondělí–čtvrtek: 11:00 – 23:00
Pátek–sobota: 11:00 – 24:00 (nebo 0:00)
Neděle: uzavření mezi 22:00 a 23:00
Rozvoz jídla vlastními kurýry i přes partnery (Wolt, Bolt, Foodora) – možnost objednávky přes mobilní aplikace nebo přímo s restaurací
Možnost využití salónků pro soukromé akce či firemní setkání. Catering na míru je rovněž v nabídce
Přátelské prostředí: bezbariérový vstup, Wi‑Fi, platby kartou, přijímají stravenky či elektronické stravenky, k dispozici pro cyklisty i majitele psů