Asijská degustace s Romanem Paulusem a Lukášem Želechovským
FESTIVAL / Gastro – Jídlo

Asijská degustace s Romanem Paulusem a Lukášem Želechovským

čtvrtek 19. 3. 2026 od 18:00
Bistro Paulus, Olomouc
Vstupenky
od 1 990 do 24 900 Ukázat ceny
prodej do 18.3.2027

Základní vstupenka

Základní cena 1 990 Kč Koupit
Menu vč. vinného párování 2 690 Kč Koupit

Chef's table (menu s vinným párováním pro 10 osob)

Základní cena 24 900 Kč Koupit

O akci

Vydejte se s námi na chuťovou cestu po Asii pod vedením Romana Pauluse a Lukáše Želechovského.

Čeká vás šest chodů inspirovaných asijskou kuchyní, doplněných o pečlivě vybrané víno ke každému z nich. Večer plný vůní, barev a chutí, které propojují precizní kuchařské řemeslo s lehkostí a elegancí Asie.

 

6 CHODOVÉ DEGUSTAČNÍ MENU

Lososový tartar s avokádovým purée, wasabi ponzu a rýžovými chipsy
Cote & Mer Blanc, Château des Bormettes, Provence, Francie 


Aburi nigiri a san chan rolka
Verdicchio di Castelli di Jesi, Garofoli, Marche, Itálie 


Kachní gyoza s lanýžovou teriyaki omáčkou
Riesling Feinherb, Liebieg, Mosel, Německo 


Chilský okoun marinovaný v pomerančovém miso se šafránovou rýží
Grüner Veltliner Schweren Zapfen Reserve, Rudi Fritz, Kremstal, Rakousko 


Nízký hovězí roštěnec s červeným kari, vodními kaštany a bok choy
Barbera d’Asti L’Avvocata, Coppo, Piemonte, Itálie – servírovaná nachlazená 


Čokoládovo–sezamové tyčinky s kokosovou zmrzlinou
Saké


Těšíme se na vás!

---

Na každé akci bude pořizován obrazový záznam pro marketingové účely. Pořízené záznamy můžou být použity zejména na našem webu a sociálních sítích.

 

Vystupující

Roman Paulus (CZ) – fb / insta Lukáš Želechovský (CZ) – fb / insta / youtube

Více informací

Naše bistro má dvě tváře. Každý všední den od časného rána do pozdního odpoledne si u nás dáte výbornou snídani, vyberete z nápaditého obědového menu Romana Pauluse, oceníte kvalitní kávu, snacky, sendviče a dezerty na schůzkách s obchodními partnery, kolegy či přáteli.

O večerech a víkendech nabízíme naše nevšední prostory pro firemní akce, soukromé večírky nebo rodinné oslavy. I my přispějeme svou troškou do mlýna. V následujících týdnech a měsících chystáme pod vedením majitele Romana Pauluse nebo šéfkuchaře Petra Stokláska třeba degustační večeře, školy vaření či zajímavé eventy spojené s uměním a zážitky.

Pořadatel